Canva Pro – Jo pelkästään tämän takia Canvasta kannattaa maksaa

canva satoja kuvakokoja yhdellä klikkauksella

Kun olen käynyt pitämässä koulutuksia Canvan käytöstä, on yksi kysymys, joka kysytään joka kerralla. ”Kannattaako Canva Pro hankkia, onko siitä järkeä maksaa?”

Vastaukseni riippuu siitä, millaisia tarpeita sinulla on:

 • Luotko materiaaleja useaan eri kanavaan, esim. blogikuvitusta, julisteita ilmoitustaululle, PowerPoint-tyylisiä esityksiä ja somejulkaisuja?
 • Onko sinulla useita somekanavia, joihin julkaiset?
 • Onko laadukkaiden materiaalien tuottaminen haaste? Oletko luovuttanut Photoshopin ja vastaavien ohjelmien suhteen?
 • Toimitko tiimin kanssa?
 • Onko brändi-ilmeen yhtenäisenä pysyminen ongelma kun tekijöitä on monta?
 • Onko sinulla paljon materiaaleja eri kansioissa ja sovelluksissa, joista niitä on vaikeaa löytää?
 • Tarvitsetko monia eri sovelluksia ja palveluita materiaalien tuottamisessa?

Jos vastasit yhteenkin kyllä, silloin Canva Pro kannattaa. Säästät niin paljon aikaa ja vaivaa, että jo se on vuosimaksun arvoista.

Entä Canva Pro hinta?

Tällä hetkellä (Helmikuu 2022) Canva Pron hinta on 11,99 €/kk. Tai kun maksat vuoden kerrallaan (109,99 €) kuukausihinnaksi tulee vain 9,17 €.

Tuolla hinnalla samassa tiimissä, eli samalla Canva Pro tilillä, voi työskennellä maks. 5 henkilöä.

Lue Canva Pron ominaisuuksista lisää täältä ja aloita ilmainen kokeilukuukausi.

Kenelle Canva sopii?

Canva mielletään usein bloggareiden ja yksinyrittäjien työkaluksi.

Työssäni olen huomannut, että käyttäjäkunta on paljon laajempi. Se on käytössä niin pk-yrityksissä, kunnilla, korkeakoulujen hankkeissa kuin seurakunnillakin.

Syy siihen miksi he käyttävät Canvaa on sen kätevyys. Sinulla ei tarvitse olla graafisen alan koulutusta, jotta saat hyvännäköistä jälkeä aikaseksi.

Ja se on helppokäyttöinen! Photoshopilla ja muilla isommilla grafiikan työkaluilla oppimiskäyrä on sen mallinen, ettei aika riitä niiden käyttöönottoon. Varsinkin, jos markkinointi on jotain mitä tehdään ”varsinaisen työn” sivussa silloin kun ehditään.

Myös tiimityöominaisuuksia ja brändipakettia arvostetaan ja käytetään ahkerasti.

Kurkkaa Canva Pron 11 kätevää ominaisuutta. Video on tehty Canva Prossa animatioineen ja äänineen päivineen. Ruudun kaappaukset on tehty toisella ohjelmalla toki.

Jo pelkästään tämän ominaisuuden takia Canva Pro kannattaa hankkia

Canva Pro tuo käyttäjille useita toiminnallisuuksia ja sisältöjä, jotka eivät ole ilmaistileillä saatavilla. Käyn listaa tarkemmin läpi kohta, mutta esittelen kaikkein mullistavimman ominaisuuden heti.

Mielestäni se on helppo koon muuttaminen.

Luot esimerkiksi neliönmallisen Instagram-postauksen, jonka pohjalta haluat tehdä myös A4-kokoisen julisteen ja Instagram-tarinan, valitset ne listalta ja klikkaat kopioi-nappia, joka luo sinulle uudet tiedostot uusilla mitoilla.

Yhdellä napin painalluksella saat vaikka kymmeniä uusia versioita työstäsi.

Tämä ominaisuus on säästänyt valtavasti työaikaani, koska saan helposti luotua somegrafiikkaa eri kanaviin, jotka vaativat vähän erikokoisen julkaisun.

Lue mitä muuta Canva Pro tarjoaa ja lunasta oma ilmainen kokeilukuukautesi.

Onko yrityksen ilmeen yhtenäisenä pysyminen sinulle haaste, kun tekijöitä on monia?

Canvan Pro-versioon sisältyy brändipaketti, johon voit määrittää omat brändivärisi, ladata logosi ja omat fonttisi. Ne ovat aina helposti saatavilla aina muokkausikkunan vasemmassa laidassa.

Voit myös jakaa tiimillesi valmiit brändin mukaiset pohjat julkaisuille, joita käyttämällä jokainen tiimin jäsen pystyy pitämään brändin ilmeen yhtenäisenä.

Yhdellä kuukausi- tai vuosimaksulla saat samalle tilille 5 käyttäjää.

Materiaalien suunnittelu stressaa?

Et oikestaan ole graafisen suunnittelun ammattilainen ja teet sitä muiden töittesi ohessa?

Tämä on oikeastaan Canvan koko pihvi. Se on alunperinkin suunniteltu helppokäyttöiseksi työkaluksi heille, jotka eivät ole alan ammattilaisia.

Sen satojen tuhansien ammattilaisten suunnitelemien valmiiden mallipohjien avulla säästät aikaasi muihin töihin. Lisäät vain omat tekstisi valmiiseen mallipohjaan ja olet valmis!

Canva Prossa on nyt mahdollista poistaa taustat kuvista ja ladata kuvat ilman taustaa. Voit myös ladata grafiikkaa hyvälaatuisessa vektorimuodossa, svg:nä.

Onko sinulla paljon materiaaleja eri kansioissa ja sovelluksissa, joista niitä on vaikeaa löytää?

Luotko materiaaleja useaan eri kanavaan, esim. blogikuvitusta, julisteita ilmoitustaululle, PowerPoint-tyylisiä esityksiä ja somejulkaisuja?

Canvassa materiaalit säilyvät yhdessä paikassa. Et tarvitse eri sovellusta esityksen tekoon, esitteen taittoon, kuvan käsittelyyn, somejulkaisujen suunnitteluun ja ajastukseen tai videoiden editointiin.

Säästät lisäksi rahaa, ja aikaa, kun tarvitset vain yhden työkalun, jolla pystyt tekemään kaiken. Etkä välttämättä tarvitse erillisiä kuva-, video- tai äänikirjastoja, koska Canva tarjoaa niitäkin kattavasti.

Voit myös luoda rajattomasti kansioita ja alikansioita eri materiaaleille tai projekteille ja pitää brändisi grafiikat aina käden ulottuvilla.

Canva Pro sisältää todella paljon erilaista sisältöä ja sen määrä kasvaa koko ajan. Kaikki materiaalit ovat vapaasti käytettävissä myös kaupallisiin tarkoituksiin.

Onko sinulla useita somekanavia, joihin julkaiset?

Somen superkäyttäjälle Canva Prosta on takuulla hyötyä.

Yllämainitsemani kätevä koon muuttaminen on yksi syy, mutta toinen on se, että Canva Pron sisältösuunnittelija-työkalun avulla voi ajastaa julkaisuja suoraan

 • Facebook ryhmiin ja sivuille
 • Instagram Business tilille
 • Twitteriin
 • LinkedIniin
 • Pinterestiin
 • Slackiin
 • Tumblriin

Eli enää ei tarvitse ladata julkaisua koneelle ja taas ladata se erikseen jokaiseen käyttämääsi kanavaan tai ajatussovellukseen. Säästät tässäkin useamman työvaiheen. Näppärää, eikö vain?

Näyttävyyttä ja kiinnostavuutta someen

Kaikille on varmasti tänä päivänä selvää miten suosittua video on. Se on ollut sitä jo useamman vuoden ja loppua ei tunnu näkyvän.

Videoita pitäsi tehdä ja ne saisivat hyvin katseluita, mutta mikä eteen, jos et tunne itseäsi luontevaksi kameran edessä. Itsekään en ole mikään linssilude, joten mielelläni en näy videolla.

Tähän ongelmaan Canva tarjoaa aika näppärän ratkaisun, animaatiot. Saat vaikkapa tavallisesta tekstiä ja kuvaa sisältävästä Instagram-postauksesta pienen videon tai sarjan videoita Canvan animaatiotyökaluilla kuten alla oleva video.

Kuvaa ja tekstiä sisältävä postaus muutettu animaatioksi efektien sekä Canvan video- ja äänikirjaston avulla.

Canvassa on käytettävissä useita erilaisia animaatiotyylejä ja pro-versio tarjoaa niitä vielä monta lisää. Animaatioilla muutat tavalliset julkaisusi videoiksi, joita voit käyttää somessa kiinnittämässä huomiota tai esitysten lisänä.

Voit lisätä tekstiin erilaisia efektejä ja taustakuvaan liikettä kuten yllä. Voit käyttää postauksessa kuvan sijasta videota tai ja voit myös lisätä musiikkia.

Canvassa voit myös tehdä hyvin pientä videon editointia. Mikään kattava editointityökalu se ei ole, mutta se riittää hyvin esim. somevideoiden editointiin. (Tähän et tarvi Prota.) Editointityökalut rajoituvat lähinnä videon pituuden muokkaamiseen.

Lisäksi Canvan kirjastosta löydät tuhansia valmiita videoita ja ääniraitoja julkaisujasi elävöittämään.

Canva Pro hyödyt yhteenvetona

Vedetäänpä edut ja hyödyt vielä yhteen listaan.

Aloita Canva Pron ilmainen kokeilukuukausi tästä.

Tee ammattimaiset ja myyvät grafiikat itse.

Opi tekemään grafiikkasi itse Canvakurssilla

mitä canvalla voi tehdä

Canvalla teet ammattimaiset somejulkaisut, blogikuvat, esitykset, esitteet, editoit videot ja paljon muuta.

Yllätyt miten helppoa, nopeaa ja vaivatonta se on: saat valmista jopa 5 minuutissa!

Laita hyvä kiertämään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Uutta blogissa
Hae sisällöstä
Eväitä verkossa menestymiseen
Tervehdys!
freelancer tampere

Olen Nurmisen Minna, graafikko, kouluttaja ja yrittäjä Tampereelta. Blogissani autan verkossa toimivia yrittäjiä ja bloggareita erottumaan kilpailusta edukseen, jäämään mieleen, näyttämään ammattimaiselta, uskottavalta ja luotettavalta.

© Suunnittelupajapikseli.fi 2022

© Suunnittelupajapikseli.fi 2022