yritysblogilla liikevaihdon kasvua
Ota kaikki irti verkkosivuista

Yritysblogi tuo lisää liikevaihtoa ja vapautta

​Vielä kun olin päivätöissä yksi isoimmista asioista, joka minua työssä nyppi oli ​rajoittunut vapaus​ ja vaikutusmahdollisuudet.

Sama palkka kuukauden päätteeksi vaikka olisit tehnyt kuinka hyvää työtä. Sama työaika. Niukasti lomaa. Ei ollut ​mahdollisuuksia vaikuttaa työn sisältöön tai missä sitä teit​. Lopulta ​ihan mielenkiintoiset hommat muuttuivat merkityksettömäksi puurtamiseksi.

Motivoivamman tulevaisuuden kiilto silmissä lähdinkin pitkän harkinnan jälkeen yrittäjäksi. Vakaana aikomuksenani oli luoda itselleni elämä, jossa saan tehdä mielenkiintoisia juttuja, olla itse ohjaimissa ja päättää mitä teen, missä ja kenen kanssa.

Ja ennenkaikkea, luoda enemmän vapautta, lisää tuloja ja ​merkitystä elämään.

No totta kai olin lukenut Tim Ferrissin Neljän tunnin työviikon, kiitos kysymästä 🙂 En voi väittää etteikö sillä ollut suurta vaikutusta siihen miten yrittäjyyden näin ja miksi siihen lähdin lopulta.

Jos totta puhutaan, en näe neljän tunnin mittaista työviikkoa itselleni realistisena tai pidemmän päälle edes tavoittelemisen arvoisena. Mutta perusidea jäi elämään. Mitä, jos voisinkin vähentää työtuntejani tuloista tinkimättä ja saada lisäaikaa kuntosalille, taidenäyttelyille tai ihan vaan haahuilulle?

Tai matkustelulle! Vierestä olen seurannut miten mieheni setvii mahdollisuuksia reissuun lähtemiselle. “Jos me lähdetään silloin keväällä viikoksi reissuun niin joulunalusmatka täytyy jättää. Lomaa ei riitä molempiin.”

Niin tosiaan, niinhän se oli, päivätöissä ei riittänyt lomaa. Ja nyt yrittäjänä ei riitä rahaa. Ajoittain rahaa ei riitä oikein mihinkään.

​Yrittäjänä luovut vapaa-ajastasi ja teet rankasti hommia joka pennin eteen. Onko sen pakko olla näin?

​En ruvennut yrittäjäksi siksi, että saisin venyttää penniä loputtomiin, stressata ensi kuun laskujen takia tai luopua kaikesta kivasta ja itselleni tärkeästä. Hämärästi muistelen, että joskus oli aika, jolloin kävin salilla ahkerasti, en kärsinyt kivuista ja säryistä ja olin hoikempikin. Oi niitä aikoja...

rahapuuta hoitamalla talous kuntoon?

Yrittäjä paljastaa: rahapuun hyvä hoitaminen ei tuonutkaan ​lisää liikevaihtoa!

En myöskään ruvennut yrittäjäksi, jotta saisin tehdä ympäripyöreitä päiviä ja vielä viikonloput päälle. ​

Nyt aika ei meinaa riittää mihinkään. Tekemistä on niin paljon, että hommia joutuu karsimaan ihan tosissaan. Yrittäjällä aikaa kun menee muuhunkin kuin itse laskutettavaan työhön. Täytyy hoitaa kirjanpito, sähköpostit, laskutus, laskujen maksu, tarjousten kirjoittaminen, uuden opiskelu jne.

Työajan pidentäminen ei käy päinsä. Sitäkin tuli kokeiltua ja siitä koitui vain stressiä ja huonosti nukuttuja öitä. Töitä ei voi tehdä koko aikaa, muuten terveys alkaa prakaamaan. Tästä minulla on valitettavasti omakohtaista kokemusta, enkä suosittele samaa kenellekään. Palautuminen ja töistä irti päästäminen on asia, jonka kanssa kamppailen tälläkin hetkellä.

Jatkuvasti ärtyneestä yrittäjä-äidistä ei tykkää mies eikä lapsi. Koen pahimpina stressiaikoina huonoa omaatuntoa siitä etten jaksa leikkiä lapsen kanssa ja ärisen puolisolle kaikesta. Jopa kaikkein rakkaimmat tuntuvat olevan vain tiellä kun töitä pitäisi saada tehtyä vielä illallakin.

Mitä asialle voisi tehdä? Mitä suosittelen itselleni ja muillekin täsmähoidoksi näihin vaivoihin?


Yksi kantava idea yritystoiminnassani on ollut alusta asti: skaalautuvuus. Kun suunnittelin ryhtyväni yrittäjäksi suurin motivaattorini oli skaalata tekemisiäni. Eli lisätä vapaa-aikaani ja monikertaistaa tuloni.

Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa? Skaalautuvuus on vastakohta työajan myymiselle tuntihinnalla. Siinä teet tuotteen kerran ja myyt sen monta kertaa. Esimerkkinä vaikkapa verkkokurssi tai e-kirja. Eli teet sitä kuuluisaa passiivista tuloa.

Kun aloitin kokopäiväisenä yrittäjänä minulla ei ollut hajuakaan mikä tuotteeni tulisi olemaan. En myöskään tajunnut mitä muuta tarvitsen tuotetta myydäkseni.

Maksullisesta Facebook-mainonnasta minulla oli jonkinlainen käsitys, mutta sitä en tiennyt, että voisin lähteä liikkeelle ihan ilmaiseksikin.

Kuten tämän artikkelisarjan ensimmäisessä osassa kerroin, en ensin ollut halukas laittamaan yritysblogia pystyyn. Mutta sitten ​jotain muuttui. Tajusin millainen voima sillä on.

yrittäjän neljän tunnin työviikko

​Aloitin yritysblogin ja nyt kirjoitan tätä Bahamasaarilta! Tai ​tosiasiassa ihan vaan keittiön pöydän äärestä... Jos tavoittelet skaalautuvaa liiketoimintaa ja ​passiivista tuloa, siihen ei ole oikotietä ja taikanappia. Ole valmis tekemään paljon työtä ​sen eteen.

​Yritysblogin avulla minun on mahdollista saada ​juuri sitä haluamaani vapautta ja vapaa-aikaa, kasvattaa liikevaihtoani ilmaiseksi ja sitouttaa asiakkaat palaamaan takaisin minun luokseni.

Yritysblogini toimii ilmaisena markkinointikanavana, jolla voin kasvattaa sitoutuneen asiakaskunnan, jotka ostavat juuri minulta.
 

​Yritysblogi ei ole taikanappi, jota painamalla asiakkaat suorastaan ryntäävät heti luokseni. Ihan rehellisesti voin sanoa, että blogin perustaminen ja bloggaaminen vie aikaa ja vaatii opettelua.  

Mutta siihen on onneksi apuja saatavilla, jotka helpottavat ja nopeuttavat hommaa huomattavasti.

​Ylläkuvaamaani vapaampaan tilanteeseen pääseminen ei tapahdu hetkessä. Minullakin on siihen vielä matkaa, mutta uskon ihan todella sen olevan mahdollista saavuttaa! Muutkin ovat onnistuneet siinä. Siksi kaikki opettelu ja ajan uhraaminen sen eteen kannattaa.

Vaikka osaankin pystyttää itse kotisivut ja tiedän sen vaatimat tekniset kommervenkit, bloggaaminen ja kirjoittaminen oli minulle jotain ihan uutta. Mutta onneksi Konttisen Tiia oli minulle suureksi avuksi.

Hän auttoi minua ymmärtämään miten suuren ​mahdollisuuden jätän käyttämättä, jos en perusta yritysblogia. Mahdollisuuden, jonka kautta​ potentiaaliset asiakkaat voivat tutustua minuun ja tarjontaani paremmin (​tutuilta ostetaan, koska heihin luotetaan) ja luoda itsestäni alani asiantuntija.

Tiialta opin miten kirjoittaa koukuttavaa tekstiä, miten kasvattaa lukijamäärää nopeasti, miten laittaa pystyyn uutiskirjelista ja mitä sinne pitäisi kirjoittaa, sekä miten tehdä ensimmäinen e-kirja tai verkkokurssi ja miten markkinoida sitä.

Mitä mieltä sinä olet:

 • Oletko tyytyväinen yrityksesi liikevaihtoon ja sen kasvuun?
 • ​Oletko tyytyväinen verkkokauppasi asiakasmäärään​?
 • ​Riittääkö liikevaihto kattamaan kaikki tarpeelliset kulut ja sallimaan sinulle vapaapäiviä?
 • ​Onko liikevaihtosi pyöreä nolla loma- ja sairaspäiviltä?

Jos näissä asioissa on mielestäsi parannettavaa, suosittelen lämpimästi katsomaan mitä Tiian maksuton Bloggaajasta Ammattilaiseksi ​workshop voi sinulle tarjota. 

​Tiian avulla on saatu aikaan huikeita onnistumisia, kuten Maria Swan kertoo:

"Se fiilis kun eka lanseeraus on succé ja pitkän linjan ammattilaiset kehuu ja kyselee, mitä me on tehty, että ollaan saatu noin kovat tulokset. Vinkattiin ammattimiehille meidän salaisuus. Ollaan molemmat Konttisen Tiian Bloggaajasta Ammattilaiseksi -yhteisössä."

​(lue lisää onnistumistarinoita täältä​).


Tule ​maksuttomaan ​​Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ workshopiin!

​Tiia Konttinen on ​luonut todella suositun maksuttoman 4-osaisen verkkokoulutussarjan, ​Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ workshopin. Tämä workshopiin on ​osallistunut jo yli 2600 yrittäjää ja bloggaajaa. ​Nyt sinulla on loistava tilaisuus tulla mukaan.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ workshopissa​ käsitellään menetelmää, jonka avulla rakennat omaa yleisöäsi verkossa askel askeleelta ja saat blogisi kautta myös tuloja (jos ​niin haluat).

​Verkkokoulutussarjassa on neljä osaa ja se on pakattu täyteen parhaita bloggausvinkkejä (ja -salaisuuksia), ​esim.

 • 1
  ​5 tärkeintä askelta ​lukijamäärän kasvattamiseen ja tulojen saamiseen blogin kautta
 • 2
  ​5 tyypillisintä virhettä, joita ihmiset tekevät, kun he ​tavoittelevat tuloja blogista
 • 3
  ​4 suomalaista case studya bloggaajista ja yrittäjistä, jotka ovat saaneet mielettömän upeita tuloksia Tiian neuvoilla
 • 4
  ​videon sisältö on salaisuus 😉

​​Tiia järjestää tämän maksuttoman ​workshopin vain ​kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kevään workshop alkaa 9.4. joten nyt sinulla on loistava tilaisuus tulla mukaan ja viedä oma blogisi seuraavalle tasolle!

Kevään workshopiin on ilmoittautunut jo 700 osallistujaa!

Edellinen postaus Seuraava postaus

Saattaisit pitää myös näistä

Ei kommentteja

Vastaa