näyttääkö verkkoviestintäsi tältä
Näy verkossa

Jos haluat näyttää ammattimaiselta verkossa, lue tämä

Ymmärrät varmasti, miten tärkeää viestinnän visuaalinen ilme on (jos et vielä lukenut artikkelisarjan ensimmäistä osaa, lue se täältä).

Mutta miten käytännössä saat yrityksesi visuaalisesta ilmeestä yhtenäistä, ammattimaisen ja luotettavan näköistä, ilman graafikon koulutusta tai apua?

Itsekin yrittäjänä tiedän, että päivät täyttyvät helposti ja välillä on todella vaikeaa saada tehtyä kaikkea mitä pitäisi. Aika on usein todellakin kortilla ja riittää vain välttämättömimpiin tehtäviin. Miten siinä ehtisi muka vielä viestintää miettimään?

Graafikon tai mainostoimiston apuun palkkaaminen on vain harvojen mahdollisuus. Varsinkin yksinyrittäjälle se voi olla yksinkertaisesti vain liian kallista.

Esitteitä, mainoksia, somepostauksien ja -profiilien kuvia ja blogin kuvitusta voi tehdä monilla ilmaisilla työkaluilla, mutta niillä toteutus voi usein jäädä kotikutoisen näköiseksi.

Se taas laskee uskottavuuttasi potentaalisten asiakkaittesi silmissä. Kuten edellisessä artikkelissa kirjoitin, uskottavuus ja luotettavuus ovat verkossa toimivan yrittäjän elinehto.

Nämä haasteet ovat tuttuja minullekin. Ajan puute ja rahatilanne pääsevät vaikuttamaan valintoihini liian usein. Siksi etsin jatkuvasti tapoja tehdä asiat yksinkertaisemmin, edullisemmin ja tehokkaammin.

Yksi parhaista työkaluista, johon olen törmännyt yrittäjänä ollessani on Canva, verkossa toimiva ilmainen sovellus graafiseen suunnitteluun.

Vaikka olenkin ammattigraafikko, olen käyttänyt Canvaa todella paljon oman ja asiakkaitteni viestinnän suunnittelussa. Photoshop on myös loistava työkalu, mutta sen käyttö on paljon hitaampaa ja monimutkaisempaa.

Canva on loistava työkalu kiireiselle yrittäjälle kolmesta syystä

  1. Canvalla suunnittelu on helppoa, vaikka olisit vasta-alkaja
  2. Sillä suunnittelu on nopeaa ja tehokasta
  3. Se on ilmainen

Canvassa on parasta se, että sinulla ei todellakaan tarvitse olla graafisen suunnittelun opintoja takana tai edes visuaalista silmää. Canvalla teet aina ammattimaisen näköistä grafiikkaa, nopeasti ja helposti.

Onko tämä liikaa luvattu? Lue miksi yrityksen visuaalinen ilme on helppo luoda itsekin, vaikka olisit vasta-alkaja.

—–

Tutustu myös Canvakurssiin, jonka olen luonut avuksi kiireiselle yrittäjälle. Sen avulla säästät aikaa ja vaivaa, koska sinun ei tarvitse opetella Canvan käyttöä itseksesi. Opit kätevimmät tavat luoda grafiikkaa ja niksejä ammattimaisen visuaalisen ilmeen luontiin.

Lue lisää Canvakurssin sisällöstä täältä.

Edellinen postaus Seuraava postaus

Saattaisit pitää myös näistä