tietoja sivun lukeminen lisää ostoja 30 prosenttia
Luo erottuva brändi

Oletko jättänyt huomiotta kotisivujesi 2. suosituimman sivun

Jos sinulla on kotisivut, olet varmasti käyttänyt paljon aikaa etusivun sisällön miettimiseen. Samoin verkkokauppasi etusivu ja tuotekuvaukset ovat saaneet varmasti paljon aikaasi ja huomiotasi osakseen.

Oletko kuitenkin tehnyt saman virheen kuin monet muut? Oletko jättänyt itsestäsi tai yrityksestäsi kertovan sivun tekemättä tai tehnyt sen vain pois alta kiinnittämättä sisältöön sen kummempaa huomiota?

Tietoa-sivu on yksi tärkeimmistä sivuistasi. Miksi? Koska usein se on sivustosi toiseksi vierailluin sivu etusivun jälkeen.

Mistä se johtuu? Mietitäänpä. Kuvittele, että törmäät Facebookissa ihanien korvakorujen mainokseen. Klikkaat kauppaan ja ihastelet koruja. Kauppa on pieni ja tuotteita on saatavilla vain muutamaa erilaista, mutta ne ovat sitäkin ihanampia.

Mietit, uskaltaisiko tilata ja haluat lisätietoa korujen tekijästä. Mihin klikkaat? No tietoja yrityksestä -sivulle tietenkin!

Tutkimusten mukaan tietoja -sivun lukeneet ostavat 30 % herkemmin kuin ne, jotka eivät sivulla käyneet. Eikö jo pelkästään tämän takia kannatakin panostaa siihen vähän aikaa?

Tietoja -sivun tarkoitus

Tietoja -sivulla on muutama tarkoitus ylitse muiden:

 • Kertoa miten asiakas hyötyy siitä mitä tarjoat, mitkä ovat tuotteen tai palvelun edut
 • Luoda luottamusta asiakkaalle
 • Kertoa tarinasi kuka olet, mitä teet ja varsinkin miksi teet sitä mitä nyt teet

Tietoja -sivun ensisijainen tarkoitus on kertoa miten asiakas/lukija hyötyy siitä mitä tarjoat. Miksi sinun tuotteesi tai palvelusi on paras/erilainen/laadukkain jne. Vaikka kerrotkin omaa tarinaasi sivulla, pidä se kuitenkin lukijakeskeisenä.

Tarinasi sankari on asiakkaasi: sinun avullasi hän voi saavuttaa tavoitteensa. Miten se mitä tarjoat ratkaisee asiakkaan päivänpolttaman ongelman? Miten se vie asiakkaan pisteestä A, jossa hänellä oli ongelma, pisteeseen B, jossa ongelma on ratkaistu tai ainakin pienempi kuin ennen.

vahva tuote poistaa stressiä asiakkaan elämästä

Jos tuotteesi poistaa stressiä, säästää aikaa tai rahaa tai muuten helpottaa elämää, olet vahvoilla.

Tietoja -sivun toinen tarkoitus on luoda luottamusta sinua kohtaan. Ihmiset ostavat siltä keneen luottavat. Etenkin ennalta tuntemattomista verkkokaupanpitäjistä tai palveluntarjoajista halutaan lisätietoa ennen kuin uskalletaan laittaa omia rahoja likoon.

Luottamusta voi luoda kahdella tavalla:

 • Tuomalla esiin tarinaasi
 • Asiakaspalautteiden ja referenssien kautta

Kun kerrot tarinaasi teet itseäsi tutuksi lukijalle. Tarinasi on todella vahva silloin kun se on ns. “vaikeuksien kautta voittoon” -tarina. Tarina, jonka alussa koit vaikeuksia, mutta muutit elämääsi/yritystoimintaasi/terveyttäsi tms. ja nyt asiat ovat paremmin. Lukija voi samaistua ongelmiisi: “minulla on nyt aivan samanlainen tilanne…” “voi, tiedän tuon tunteen…”. Parasta on, jos tuotteesi tai palvelusi liittyy siihen, miten sait ratkaistua omat haasteesi.

Tarina kertoo myös sen miksi teet mitä teet. Mikä on taustasyysi perustaa yrityksesi tai aloittaa tuotteittesi valmistaminen tai palvelujesi tarjoaminen?

Tutkimuksen mukaan tarinan kerronta lisää konversioita.  Tarinan esiin tuominen niin, että se herättää lukijassa tunteita tuo sinua lähemmäs lukijaa. Ja ostopäätöksethän tehdään tunteella, ei järjellä.

Erillinen tietoa -sivu myös tuo ilmaista liikennettä sivuillesi, kun lisäät sen Googlen hakutuloksiin. Se myös parantaa brändisi imagoa, koska siellä voit esitellä referenssit, asiakaspalautteet ja mediamaininnat.

Virheet joita voit tietoja -sivulla tehdä

 • Puhut vain itsestäsi
 • Et kerro mitä seuraavaksi pitäisi tehdä vaan jätät lukijan roikkumaan
 • Et käytä kuvia tai videota

Sen sijaan:

Keskity siihen miten asiakas hyötyy siitä mitä tarjoat, tuo tarinasi esiin sitä kautta. Voit käyttää apuna myös videota. Video luo luottamusta ja lisää konversioita jopa 80 %.

Hyvin kirjoitetun tietoja -sivun luettuaan asiakas on usein valmis tekemään jotain. Älä jätä kävijää roikkumaan toimettomana, vaan tee selkeä toimintakehote. Lisää sivun loppuun kehote: tästä kauppaan, liity uutiskirjelistalle, linkitä parhaisiin postauksiin tai kehota seuraamaan sinua somekanavissa.

Anna kävijälle jotain arvokasta ja hyödyllistä: alekoodi kauppaan, ilmainen opas, valitut linkit hyödyllisimpiin postauksiin.

Hyödynnä kampanjoita täälläkin. Toimintakehote voi muuttua esim. verkkokaupan kampanjoiden tai markkinoinnin tavoitteiden mukaan. Tee vain yksi toimintakehote kerrallaan. Tee kävijälle selväksi mitä hänen pitäisi seuraakasi tehdä. Jos kehotteita on useita, kävijä voi hämääntyä ja poistua saman tien.

Tietoja -sivun rakenne

tietoja sivun rakenne

Muista myös toimintokehote loppuun. Eli mitä lukijan pitäisi seuraavaksi tehdä?

 

Otsikko herättää mielenkiinnon

Tee otsikosta yksinkertainen ja selkeä. Keskity siinä hyötyyn, jonka lukija saa sivulta. Esimerkiksi: näin opit bloggaamaan, näin pidät itsesi hyvässä kunnossa vaikka tekisit istumatyötä.

Alaotsikko tuo esiin hyödyt

Voit halutessasi lisätä myös alaotsikon. Sen tehtävä on selittää mitä lukija sivuiltasi saa, miten he hyötyvät, kun lukevat postauksiasi tai käyttävät tuotteitasi tai palveluitasi.

Hyödyt

Hyötyjen esiintuominen on koko sivun sisällön yhteinen punainen lanka aina otsikosta sivun loppuun asti.
Katso esimerkiksi valmentaja Elisa Mattilan sivu, jonka alussa hän selkeäsi kertoo kenelle sivusto on tarkoitettu ja mitä lukija tulee sisällöstä saamaan.

Eliminoi vastalauseet

Tietoa -sivu on myös hyvä paikka käsitellä mahdollinen vastustus, joita lukijalla saattaa herätä tuotteesi tai palvelusi suhteen. Ne voivat olla esim. aikaa, hintaan tai tuotteen tai palvelun toimivuuteen liittyviä kysymyksiä. Esim:

 • miksi juuri nyt on hyvä hetki tehdä elämänmuutos,
 • miksi sinun painonpudotusmenetelmäsi toimii,
 • millä lailla tuotteesi on laadukkaampi ja siksi kalliimpi kuin kilpailijoilla
 • miksi sinun palvelusi tuottavat hyviä tuloksia

Vastalauseet voi eliminoida parhaiten lisäämällä muutaman asiakaspalautteen sivulle. Voit myös esitellä asiakkaittesi saamia tuloksia asiakastarinoina.

Jos olet ollut medioissa, kuten lehdissä, tv:ssä, blogeissa tai suurilla sivustoilla esillä, nämäkin kannattaa mainita.

Tietoja -sivun kaava

Tässä kaava, joka toimii runkona tietoa-sivun tekstille.

tietoja sivun kaava


Hei! Tykkäsitkö lukemastasi? Haluatko lisää samanlaista?

Liity Pikselin supersankarien joukkoon!


Supersankarina:


 • taklaat kilpailijoista erottumisen haasteet
 • otat niskalenkin verkkonäkyvyydestä
 • kehität brändistäsi supervoiman, joka houkuttaa luoksesi ihanneasiakkaitasi
 • tuunaat kotisivusi ja verkkokauppasi sankarilliseen kuosiin

Supersankarit saavat käytännön vinkkejä mm. somekanavissa toimintaan, kotisivujen ja verkkokauppojen näkyvyyteen ja visuaalisen brändin rakentamiseen.


Vetovoimaisen Brändin ABC antaa sinulle lentävän lähdön yrityksesi brändin suunnitteluun: kilpailijoista erottumiseen, verkossa mieleen jäämiseen ja oman viestisi tehokkaaseen viestimiseen.

vetovoimaisen brändin abc


Lataa opas heti alta ja liity supersankarien joukkoon!

Edellinen postaus Seuraava postaus

Saattaisit pitää myös näistä

Ei kommentteja

Vastaa