minna nurminen freelancer
Asiantuntijat

Tarinani

Moi, olen Nurmisen Minna, tamperelainen freelance-graafikko ja suunnittelija.

visuaalinen markkinointiUskon siihen, että kaikilla on oltava mahdollisuus toteuttaa unelmiaan, seurata intohimoaan ja elää omannäköistään elämää.

Miksi? No, itse en ainakaan halua vanhana mummona kiikkustuolissa katua sitä, että en uskaltanut edes kokeilla tehdä sitä mitä haluan. Tai etten mukavuudenhalultani pystynyt elämään sellaista elämää kuin olisin halunnut.

Visuaaliset jutut ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Minusta piti alunperin tulla vaatesuunnittelija. Onneksi ei tullut, koska löysin sattumalta jotain vielä parempaa.

Opiskeltuani vaatetusalaa useamman vuoden tajusin, että työllisyystilanne alalla oli aika heikko. Rupesin katselemaan ympärilleni ja kiinnitin huomiota siihen miten IT-alasta puhuttiin joka paikassa. Siellä ainakin olisi töitä.

Jätin tekstiili- ja vaatetustekniikan opinnot kesken ja siirryin seikkailemaan tietotekniikan pariin Tampereen Yliopistoon. Se olikin yksi parhaimmista päätöksistä, joita olen tehnyt.

Taas kuin “sattumalta” sain työpaikan pienestä IT-alan firmasta Tampereen Hervannasta. Siellä vietinkin mukavat 11 vuotta suunnitellen grafiikkaa ja käyttöliittymiä lähinnä kännykkäsovelluksiin.

neljän tunnin työviikko

Siitä se idea sitten lähti…

Jossain vaiheessa, kuten monet kolmekymppiset, aloin miettimään oliko tämä nyt tässä. Päiväni vietin akselilla koti-työpaikka-päiväkoti-ruokakauppa. Tätäkö teen lopun elämääni?

Kahlasin kirjaston self-help hyllyn läpi, lukien positiivisesta ajattelusta, mielen voimasta, elämän tarkoituksen löytämisestä… Sitten käsiini osui Tim Ferrissin 4 tunnin työviikko ja homma lähti sen jälkeen lapasesta. Luettuani kirjan olin yhtä aikaa hämmästynyt, innoissani ja epätoivoinen.

Se avasi lähes taianomaisesti silmäni sille miten monilla tavoilla on mahdollista rakentaa elämänsä. Se miten olin omaani viettänyt ja mitä ympärilläni näin ei ollutkaan ainoa mahdollinen. Olin innoissani suunnittelemassa miten omani haluaisin viettää. Mutta myös epätoivoisen hämmentynyt siitä miten sen kaiken saisin aikaan.

Se avasi eteeni maailman, joka on täynnä mahdollisuuksia, mutta en tiennyt mistä lähteä liikkeelle. Vaihtoehtoja tuntui olevan niin paljon. Joten lähdin liikkeelle itselleni helpoimmasta.

Lähdin tekemään verkkoliiketoimintaa luodakseni itseni näköisen elämän.

Ideoita on matkan varrella tullut lukemattomia, osa huonoja, toiset parempia, suurin osa jo unohtuneita. Parhaat niistä olen kuitenkin laittanut käytäntöön.

Olen kokeillut juttuja, jotka eivät toimineet. Olen kokeillut juttuja, jotka toimivat osittain. Juttuja, joissa potentiaalia piisaa. Etenen jatkuvasti reittiäni tarkistaen ja uutta opetellen.

Nyt olen tässä, yhden parhaan ideani äärellä. Opin matkalla niin paljon kaikkea, että päätin jakaa sitä tietoa ja osaamista muillekin. Auttaa muitakin elämään omannäköistään elämää.

Yksi juttu, jonka olen tällä reissulla oppinut on, että oman bisneksensä suhteen kulkee usein laput silmillä.

Se mikä on itselle mahdollista tuntuu monesti kovin rajalliselta: “no enhän mä nyt noin voi tehdä…”, “ei tästä saa liiketoimintaa aikaiseksi…”. Monesti hain vastausta jostain ulkopuolelta, kun se oli itseasiassa ihan nokan edessä.

Seurasin liikaa mitä muut tekevät, enkä tunnistanut omien vahvuuksieni ja innostuksen kohteitteni mahdollisuuksia. Tielleni on kuitenkin aina sattumalta osunut joku, joka näytti sen minulle.

Sattumia ei ole. Olen tarkoituksella tässä, juuri nyt. Se on monen asian summa, mutta ei sattuma.

Tervetuloa matkalle mukaan. En tiedä mihin tämä johtaa, mutta sehän selviää sitten. Otetaan siitä yhdessä selvää!

 

Next Post