Videomarkkinointi: enemmän kauppaa somesta vähemmällä vaivalla?

videomarkkinointi vähemmällä vaivalla enemmän hyötyä

Ahdistaako, kun koko ajan pitää muistaa päivittää jotain uutta some-tileille ja keksiä lisää julkaisuja?

Voit hengittää syvään ja rentoutua.

Tässä artikkelissa kerron sinulle paremmasta vaihtoehdosta.

Ja opit myös häkellyttävän tiedon Facebook ja Instagram julkaisujen eliniästä… (tämä todella avasi silmäni siihen, miksi kannattaa opetella tekemään pitkäikäisiä kestojulkaisuja).

Saisinko välillä vähän vapaata somesta?

Jutellaanpa iättömistä kestojulkaisuista, koska niiden avulla voit pitää taukoa ja vapaata somesta. Eli sinun ei tarvitse tuskailla jatkuvan julkaisupaineen kanssa, ja samalla kestojulkaisu hoitaa asiakashankintaa.

Jos kerron ensin kuitenkin parilla sanalla kuka olen, jotta tiedät, kenen tekstiä luet.

Olen Anni, Voimaavideosta.fi perustaja, ja olen tehnyt yrittäjänä kuutisen vuotta nettibisneksiä. Aloitin nettiyrittämisen rakkaan harrastukseni, perhokalastuksen parissa. Yrittäjän taival on opettanut mm. asiakkaita keräävien videoiden tekemistä Youtubeen.

Viime vuosina olen saanut auttaa jo satoja pienyrittäjiä videoiden tekemisessä ja videomarkkinoinnissa.

Ja omassa yrityksessäni video on aina vain se tehokkain ja EDULLISIN markkinointikeino, joka kerran tehdyllä työllä tuo jatkuvasti uusia liidejä.

Siksi olen niin innoissani ? jakamassa videon ilosanomaa muille pienyrittäjälle.

Oikeanlainen video ei ole ”työläämpi tai vaikeampi” kuin muut somejulkaisut

Anni Yli-Lonttinen

Ilman seuraavaa oivallusta, olisin varmaan yhä jumissa tukalassa kertakäyttöjulkaisujen suoltamista eri some-kanaviin.

Enkä halua, että lannistut tällaiseen loputtomaan some-tekemiseen:

”Julkaiset uuden päivityksen. Se kerää ehkä tykkäyksiä ja ripauksen uusia seuraajia.  Mutta mitään varsinaisia bisnestuloksia, eli asiakaskontakteja tai kauppaa, ei ole näköpiirissä. Ja samalla pitäisi jo miettiä taas seuraavia julkaisuja.”

Kun alat tehdä pitkäikäisiä julkaisuja (ja puhun tässä etenkin tietyllä tavoin tehdyistä videoista), saat kerran tehdylle työlle ihan merkittävästi enemmän vastinetta.

Esimerkiksi tämä yli pari vuotta vanha perhokalastusvideo, tuo yhä toistuvasti uusia asiakaskontakteja perhokalastus-bisnekselleni. Vaikka en ole tehnyt sille mitään vuosiin. Kerran tehty työ, tuo tuloksia vielä pitkään!

Eli on parempi tehdä harvemmin, mutta hyvin suunniteltua, kuin aina vain lisää ja lisää kertakäyttöjulkaisuja.

No miten sitten tehdään ”kestojulkaisuja”?

Jotta videomarkkinointi toimii ja tuo oikeita asiakkaita, eikä pelkkiä tykkäyksiä, on tosi tärkeää käyttää asiakashaavimetodia.

Asiakashaavimetodilla keräät ohikulkevat katselijat somesta sinulle asiakkaiksi.

Asiakashaavimetodin lisäksi toinen tärkeä ajatus on ymmärää ero:

  •  pyydettyjen videoiden ja
  •  työnnettyjen videoiden välillä.

Mietitäänpä tätä hetki tarkemmin.

Työnnetyt videot

Markkinointi Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä tai muissa kanavissa perustuu siihen, että teet videon (tai muun julkaisun) ja työnnät sen potentiaalisen asiakkaan uutis-feediin.

Voit käyttää myös maksettua mainontaa, ja työntää videon vielä isommalle porukalle, jotka eivät sitä sillä hetkellä osanneet odottaa tai kaivata,

(En sano, etteivätkö maksetut mainokset toimisi. Olen saanut niillä superhyviä tuloksia! Kunhan mainoksia opettelee käyttämään strategisesti ja tietää mitä tekee.)

Mutta samoin kuin TV-mainos lempiohjelmasi välissä, työnnetty video katkaisee muun tekemisen. 

Eli katsoja ei halunnut tietoasi sillä hetkellä, ja mainos tuntuu häiriöltä ja (pahimmillaan ärsyttävältä) keskeytykseltä.

Imuvideot

Työnnettyjen videoiden vastapuolella ovat pyydetyt imuvideot, joita asiakas itse etsii ja haluaa katsoa juuri sillä hetkellä.

Youtube-videoiden (ja omalle nettisivulle upotettujen videoiden) etu on, että asiakas löytää ne juuri silloin, kun hän itse etsii apua, viihdettä tai tietoa aiheesta.

Mikä tahansa video ei toimi imuvideona, vaikka sen tyrkkäisikin YouTubeen. Video pitää toteuttaa oikein, jotta sen voi löytää hakukoneessa.

Tässä pari vinkkiä, joilla parannat videosi löytyvyyttä:

 ? VIDEOMARKKINOINTI -VINKKI:

Youtube on hakukone. (Vieläpä itsensä Googlen omistama hakukone. Ja maailman toiseksi suosituin nettisivu). Ota siis kaikki hyöty irti tästä hakukoneesta, jotta saat julkaisuillesi pidemmän eliniän, kun asiakkaasi voi katsoa videosi vielä vuosien kuluttua, hakiessaan tiettyä avainsanaa. 

  • Voit parantaa videosi löytyvyyttä hakukoneessa mm. nimeämällä Youtube-videon SEKÄ videotiedoston asiakkaasi hakemalla hakutermillä.
  • Tee videolle Canvassa thumbnail-pikkukuva, joka houkuttelee klikkaamaan, ja nimeä myös pikkukuva samalla hakutermillä.

 ? JA PIENI BONUSVINKKI:

Hyvin toteutettu asiakashaavivideo toimii samalla vauhdilla blogipostauksen pohjana. Se tekee myös hyvää nettisivusi löytyvyydelle hakukoneessa, kun upotat Youtube-videosi samaa aihetta käsittelevään blogiin. 

Eikä siinä vielä kaikki! ? Tästä ydinsisällöstä saat pilkottua melkein loputtomasti pieniä somejulkaisuja Facebookin ja Instagramin kertakäyttömaailmaan, lähes samalla vaivalla, kun video on kerran tehty.

Herättää ajatuksia vai mitä? 

Kannustan todella miettimään videon mahdollisuuksia omassa bisneksessäsi.

Oma suosikkikaavani menestykseen on tämä:

 ? Youtube-videot asiakashaavimetodilla

 ➕ sähköpostimarkkinointi

 ➕ maksetut Facebook-mainokset tehobuustina.

Suosittelen kokeilemaan!

t. Anni / Voimaavideosta.fi

P.S. Pohdi paljonko aikaa suollat kertakäyttöisten Facebook- tai Insta-julkaisujen tekemiseen? Socialmedia Examinerin mukaan yhden Facebook-julkaisun elinikä on vain 5h ja Instagram-postauskin elää vain 24h, ennen kuin se hautautuu somehistoriaan. Häkellyttävää!

Itsellä ainakin tämä oivallus on ollut silmiä avaava. Miksi käyttäisin aikaa muuhun kuin hyvin suunniteltuun ja oikein toteutettuun videomarkkinointiin?

Jos tämä artikkeli herätti kiinnostuksen, suosittelen perehtymään, miten videomarkkinointi voisi toimia sinun bisneksessä. Sitä varten olen koonnut ilmaisen vinkkivihkon, jolla pääset alkuun. Saat ladattua sen maksutta klikkaamalla tästä linkistä: voimaavideosta.fi/ilmainen-opas  Se on pieni lahjani sinulle.

videomarkkinointi

 

 Kirjoittaja on Voimaavideosta.fi perustaja, yrittäjä ja videointoilija. Anni auttaa pienyrittäjää tekemään videota, joka kerää somesta ohikulkijat asiakkaiksi.

Tutustu Annin (maksuttomaan) 5 päivän VideoHarjoitusleiriin netissä:Haaveiletko videon teosta? – Älä anna jännityksen tai osaamisen puutteen estää. …Opi kuinka selätät kamerakauhun (lempeästi) ja otat videon huiman tehon käyttöön.Ilmoittaudu suositulle, jo yli 970 henkilön käymälle (ja kokonaan netissä tapahtuvalle), 5 päivän videoharjoitusleirille.

Klikkaa tästä ja ilmoittaudu: voimaavideosta.fi/ilmoittaudu-harjoitusleirille

Laita hyvä kiertämään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Uutta blogissa
Hae sisällöstä
Eväitä verkossa menestymiseen
Tervehdys!
freelancer tampere

Olen Nurmisen Minna, graafikko, kouluttaja ja yrittäjä Tampereelta. Blogissani autan verkossa toimivia yrittäjiä ja bloggareita erottumaan kilpailusta edukseen, jäämään mieleen, näyttämään ammattimaiselta, uskottavalta ja luotettavalta.

© Suunnittelupajapikseli.fi 2022

© Suunnittelupajapikseli.fi 2022